Sint Annastraat 2C te Alkmaar

Binnenkort nieuw in de verkoop!

Uniek appartement met inpandig balkon, op loopafstand van het Alkmaarse stadsleven. Dit bovenhuis is verdeeld over twee etages en beschikt over drie slaapkamers, een royale woonkamer en een fraaie open keuken. Het appartement – gebouwd in een meelpakhuis uit 1866, onderdeel van de voormalige Alkmaarsche Stoommeelfabriek – wordt gekenmerkt door de ambachtelijke houten constructie en de prachtige lichtinval, die tezamen een authentieke sfeer creëren.

Gelegen op de derde en vierde verdieping en niet gehinderd door omringende bebouwing, begint de dag met het licht van de opkomende zon op de ontbijttafel en het balkon, om in de loop van de dag om het gebouw heen te draaien. De dag eindigt met uitzicht op de Waagtoren in rood avondlicht, waarna het Alkmaarse avondleven wacht. De eerste horeca dient zich al aan op de karakteristieke gracht die voor het pand langs loopt, het Luttik Oudorp. Recht voor het huis ligt de St. Annabrug, met zijn bij toeristen geliefde doorkijkje op zowel de Waag als de Grote Kerk. Hoewel hartje binnenstad, onttrekt de historische St. Annastraat zich met succes van de drukte van uitgaans- of winkelpubliek.

Het woonoppervlak van het appartement bedraagt ca. 90 m2. Het is onderdeel van een appartementencomplex met acht woningen, verenigd in een (gezonde) Vereniging van Eigenaren. De voordeur wordt bereikt middels een gemeenschappelijk trappenhuis; er is geen lift.

Indeling:

Begane grond (derde verdieping): royale, vierkante woonkamer met ramen aan drie zijdes. Open keuken en keukeneiland met bar. Slaapkamer, badkamer en toilet, gezellige hal met klassiek tegelwerk. Inpandig balkon met zon tot half drie.

Eerste verdieping: Twee slaapkamers in de nok van het gebouw, dus omgeven door de balken van de karakteristieke kapconstructie. Uitzicht over de gehele Alkmaarse binnenstad. Vlieringzolder met vlizotrap.

Op straatniveau bevindt zich een ruime (fietsen)berging.

Vraagprijs EUR 275.000,- k.k.

Oplevering in overleg.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: