Welkom (t)HUIS! Nieuw in de verkoop Verdronkenoord 50 te Alkmaar

Achter deze relatief kleine voorgevel zit een verrassend bijzonder karakteristieke grachtenwoning  gelegen in Alkmaar. Een rijksmonument welk dateert  uit 1650 Pand met gepleisterd trapgeveltje; toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen. Geprofileerde natuurstenen dekplaten op de treden. Ankers enhijsanker. XVII.

Omschrijving:

Grachtenwoning, gelegen aan een van de mooiste grachten van Alkmaar, midden in het centrum. Tevens aan vaarwater. Heerlijk voor in het zonnetjee en drankje met de buren doen, maar ook genieten van de besloten stadstuin. De huidige eigenaren hebben de woning volledig gerenoveerd en grondig verbouwd zodat deze voldoet aan de moderne woonstandaarden!

Indeling:

Entree, hal, meterkast, woonkamer, keuken welk in 2017 is geplaatst, met zwarte Borretti keukenkraan en diverse apparatuur waaronder een vrijstaand Borretti Fornuis, Siemens inbouw was/droog combinatie en vaatwasser. Zwarte SMEG-koelkast wordt ter overname aangeboden. Vast trap naar eerste verdieping, toiletruimte en vanuit de keuken toegang tot een stadtuintje, opnieuw aangelegd met historische, oude waaltjes. En een houten berging.

Eerste verdieping:

Via een vast trap kom je op de eerste verdieping, twee slaapkamers waarvan de hoofdslaapkamer een op maatgemaakte inbouwkast met houten shutters heeft, en de andere slaapkamer  een vide is gecreëerd waar de mogelijkheid bestaat om een extra bergruimte of een bedstee te creëren is. Verder een badkamer 2017/2018, voorzien van Winkelmans vloertegels, inloop douche, vrijstaand bad, hangend toilet, en wasmeubel met 2 wasbakken en twee spiegelkasten. Alle kranen zijn zwart, van het luxe merk Mastello.

Zolder: Zolder: Vide via de achter slaapkamer bereikbaar met opstelling CV ketel (2019)

Bijzonderheden:

  • 2017 is woning is aan de voorkant voorzien van voorzetramen met dubbelglas.
  • Alle verdiepingen zijn voorzien van houten vloeren.
  • Dak is eind 2017volledig vernieuwd/gerestaureerd doorNovudak, asbesthoudendplaatmateriaal is verwijderd en gesaneerd door C.A. de Groot. Vanaf 2017 rust 10 jaar garantieop het dak. ·
  • Alle radiatoren zijn vervangen in 2018/2019 voor vlakke energiezuige Jaga Strada radiatoren.
  • Daarnaast geldt voor huiseigenaren van rijksmonumenten een instandhoudingssubsidie. De subsidie is bedoeld voor zowel regelmatig terugkerend onderhoud, als voor restauratie (bijvoorbeeld voegwerk, schilderwerk, daken etc)

VANAF VRAAGPRIJS EUR 350.000 kosten koper

%d bloggers liken dit: