INVESTEREN IN DE TOEKOMST? NIEUW IN DE VERKOOP! STROOMERLAAN 23 te BERGEN N-H

Deze vrijstaande woning met drie slaapkamers aan de Stroomerlaan in Bergen NH heeft alles in zich om toekomstdromen waar te maken. De oergezellige kern van het kunstenaarsdorp ligt op vijf minuten lopen. Daar zijn de terrasjes, eetcafé’s en gerenommeerde restaurants, de ‘boutiques en antiques’ waar het Noordhollandse Bergen zo om bekend staat. Terwijl de Stroomerlaan de rust zelve is. Allemaal vrijstaande woningen, meestal met de auto’s op het erf. Ook deze woning heeft een flinke oprit. Hier kunnen met gemak meerdere auto’s geparkeerd worden.
De woning is momenteel verhuurd. Dat geeft de ruimte aan toekomstige bewoners, die nú een slimme investering zoeken. Een tweede woning willen kopen, in eerste instantie om te verhuren en deze in een latere levensfase zelf te kunnen betrekken. Verstandig omgaan met spaargeld noemen we dat. Zelfs met een hypotheek zorgt de huidige lage rentestand voor rendement op deze investering.

Dat deze woning een eeuwling is, zien we aan het inpandige portiek met een stoep, het metselwerk en het brede dakoverstek met de sierklossen. Later is een winkel met magazijn aangebouwd. Hier werd kaas verkocht en achter koel opgeslagen. Nu fungeert deze voormalige winkel- en magazijnruimte als garage en bijkeuken. Het oude tegelwerk, de houten deuren en de opslag herinneren echter nog aan de vroegere zuivelhandel. Door de eigen opgang kunnen deze plekken ook heel goed heringericht worden als praktijk- of kantoorruimte. Wij kunnen ons sowieso voorstellen dat de hele indeling van dit pand te zijner tijd goed onder de loep genomen wordt. Zowel de begane grond, met de doorzonwoonkamer en halfopen keuken, als de verdieping, waar nu drie slaapkamers zijn. Dit kunt u helemaal naar uw eigen hand zetten! De woning is onlangs aan de buitenzijde nog helemaal geschilderd, vlak daarvoor zijn hardhouten kozijnen aan de zij- en voorkant geplaatst.

De buitenruimte wordt deels in beslag genomen door een flinke stenen schuur met een houten aanbouw. De schuur is net zo karakteristiek als de woning. Hier kan een studio of atelier gerealiseerd worden (we zijn ten slotte in Bergen!) maar kan deels of zelfs geheel weggehaald worden om meer groen te creëren. De oostligging van de tuin garandeert in ieder geval heerlijk zonnige ochtenduren. Door de ruimte tussen garage en schuur te overkappen, krijg je een fantastische loungeplek waar het tot diep in de avond fijn toeven is. Een gezonde dosis creativiteit brengt ook deze buitenruimte tot leven.

De basis van deze woning is uitstekend. De indeling en afwerking zijn van latere zorg. Eerst maar eens de woontoekomst op dit bijzondere plekje in oud-Bergen zekeren! De woning is op afspraak te bezichtigen.

Indeling:
Begane grond: hoofdentree via inpandig portiek. Hal met meterkast en trapopgang. Doorzonwoonkamer met vaste kast. Open verbinding middels ontbijtbar met eenvoudige keukenopstelling. Toiletruimte met douche. Betegelde bijkeuken met opstelling CV-installatie (2015) en aansluitingen wasmachine en -droger. Berging. Toegang tot garage met dubbele openslaande deuren aan voor- en achterzijde.

Verdieping: overloop. Drie slaapkamers waarvan twee met wastafel.

Buitenruimte: voortuin en oprit voor meerdere auto’s. Beschutte achtertuin op het oosten, bereikbaar via achterom. Stenen schuur (±20 m2) met vliering en houten aanbouw (±15 m2). Betegeld zonneterras (mogelijkheid te overkappen).

Bekenden van de kustplaats Bergen weten de unieke ligging van de Stroomerlaan te waarderen. Dichtbij het centrum en alle dagelijkse voorzieningen onder handbereik. Fietsers en wandelaars halen hun hart op, na krap twintig minuten fietsen kunt u de zon in de zee zien zakken. De rit ernaartoe is al een feest op zich, de Schoorlse duinen en Bergense bossen zijn wereldberoemd. Via de Eeuwigelaan, waar kapitale villa’s tussen de bomen liggen te pronken, fietst, wandelt of jogt u zo de veelzijdige natuur in.
Voor de forenzen: vanaf de Stroomerlaan is het nog geen tien minuten rijden naar de ringweg Alkmaar, vandaar voert de A9 razendsnel naar Amsterdam en Haarlem.

Bijzonderheden:

  • woonoppervlakte 87 m2 plus garage/ bijkeuken;
  • inhoud 392 m3;
  • perceelgrootte 246 m2 eigen grond;
  • grote schuur (mogelijkheid studio/ atelier) inclusief houten aanbouw (samen bijna 35 m2);
  • in het oude centrum van Bergen;
  • alle dagelijkse voorzieningen en gezelligheid op loopafstand;
  • in verhuurde staat, jaarlijkse huuropbrengst € 9.900,-;
  • aanvaarding in overleg.
%d bloggers liken dit: